Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

tervetuloa tiusaan!

Vuonna 2015 lopetin virtuaaliharrastuksen, enkä kuvitellut koskaan palaavani. Siinä vaiheessa oli takana useita vuosia virtuaaliharrastusta ja ideat alkoivat koko touhuun loppumaan, kun en ollut tyytyväinen mihinkään aikaansaannokseeni. Olin yksinäinen harrastaja - kukaan ei tiennyt minua tai talliani - enkä kuulunut yhteisöön VRL:ssä tai ht.netin foorumilla. En etsinyt yhteistyötalleja tai jutellut muiden harrastajien kanssa, joten intohimon loppuminen harrastusta kohtaan ei liene mikään yllätys siinä tilanteessa. Vuoden 2017 kesällä istuin koneella selaillen hevostalli.netin foorumia ja ihan uteliaisuuden vuoksi kävin katsomassa virtuaalitallien foorumipuolta. Foorumilla ei ollut juuri kukaan keskustellut, mutta tutkittuani asiaa törmäsin uuteen Keskustan foorumiin. Liityin, ihastuin ja aloittaa taas harrastamisen - tällä kertaa haluna tulla virtuaalimaailmassa kuulluksi ja nähdyksi, aikomatta harrastaa enää koskaan yksin.

Raision kaupungin ruuhkista syrjemmällä, maaseudun rauhassa sijaitseva virtuaalinen ratsutalli Tiusan Suomenhevoset on ollut pystyssä vasta lyhyen aikaa, mutta kokenut useita muutoksia omistajan hakiessa edelleen omaa paikkaansa suomenhevoskasvattajien keskuudesta. Ikivanha viiden karsinan navetta purettiin tilanpuutteen vuoksi, ja nykyään paikalla on moderni ja hevosmäärän jatkuvan kasvamisen kestävä tallirakennus.

Hevosilla kilpaillaan säännöllisesti koulu- ja esteradoilla, osa hevosista kilpailee myös kenttäradoilla tai valjakkoajossa. Onnistuneen kilpauran jälkeen hevoset puunataan korvista hännän päähän ja viedään tuomarin kriittisen silmän alle laatuarvosteluihin, josta palkinnon saatuaan hevonen siirtyy virallisesti jalostuskäyttöön. Varsoja syntyy vaihteleva määrä vuosittain, mutta vähintään kerran kesässä päästään ihailemaan olkipatjalla lepäävää pienokaista. Sitten itketään verisiä kyyneleitä, kun vieroitusikäiset nuoret lähtevät uusiin koteihin. Onneksi kasvattajan työ ei koskaan lopu ja tallista löytyy aina uhmaikäisiä nuorukaisia koulutettavaksi. 

Tiusa tulee olemaan aina pieni projekti, kehittyessään jatkuvasti eteenpäin. Tavoitteenani on tuoda virtuaalimaailmaan yleispainotteisia, kestäviä ja mieleenpainuvia suomenhevosia, jotka soveltuvat niin kilpakenttien tähdiksi kuin rakkaiksi harrastelukavereiksikin.

SUOMENHEVOSKASVATTAJIA

Aittala  - Susiraja - Hiprakka  - Nuppulanharju
Duán Stable - Varismäki  Routaruusu - Mustasuo ♥ - Jeili - Teilikorpi 
Ruusupelto - Kungswalla Gård - Pirunkorpi - Kaunovaara - talli - talli

 


 

OTA YHTEYTTÄ

sähköposti & foorumi

Päivitetty 10.02.2018
Helmikuun aikana olen keskittynyt päivittelemään Tiusan ja hevosten sivuja ajantasalle, niin sijoitusten kuin tekstienkin osalta. Julkaisin foorumille Tarjotaan jalostukseen -topicin, kannattaa käydä vilkaisemassa jos etsit omalle hevosellesi sulhasta tai morsianta! Astutuksia on tullut suunniteltua, mutta sen lisäksi myös turinasydäntä sykkii ja siksi onkin tarkoituksena saada tämän kuun aikana tallipäiväkirja takaisin julkiseksi. Laatuarvosteluita en ole juuri kerennyt miettiä, mutta Neviisin muistin ilmoittaa SLA:n tilaisuuteen tälle kuulle. Kantakirjatilaisuus meni valitettavasti ohitse, kun osallistujamäärä täyttyi nopeammin, kuin ehdin kirjoittamaan osallistumista - ensi kuussa parempi tuuri ja nopeampi reagointi!


Tämä on virtuaalitalli | Kaikki materiaali © Tiusa 2017-2018, ellei toisin mainita.
Tausta © 
The Inspiration Gallery | Koristekuvien tekijänoikeudet näkyvät pitämällä hiirtä kuvan päällä
Grafiikan kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään julki, Smerikal (CC BY-NC 2.0),
Narien vapaat, Juha Haataja (CC BY-SA 2.0)

©2018 virtuaalitalli Tiusa - suntuubi.com